Financiële woorden

Financiële termen simpel uitgelegd! Bron: F inancielewoorden.nl/woordenlijst/

Wat is factoring?

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. Een ondernemer draagt zijn facturatie en debiteurenrisico over aan een gespecialiseerd bedrijf, de factoringmaatschappij. In ruil voor een vergoeding aan dit bedrijf ontvangt de ondernemer direct zijn geld en kan hij door met zijn bedrijfsvoering.

Voor veel mensen wordt het steeds moeilijker om de juiste zorg te krijgen. Het is helaas niet altijd even goed geregeld in Nederland en daardoor kan het voorkomen dat er niet voldoende plekken zijn in verzorgingstehuizen. Een goed alternatief is een mantelzorgwoning bij uw mantelzorger. Hierdoor hoeft u niet bij uw kinderen in huis te gaan wonen, maar zijn er altijd mensen in de buurt om u te helpen. Een goede mantelzorgwoning geeft u en uw gezin daarnaast ook de nodige privacy. Het is dus een goede oplossing voor een groeiend probleem. Het is echter wel van belang dat u kijkt naar de financiering mantelzorgwoning. Een goede financiering is heel belangrijk, wanneer u later niet in de schulden wilt komen te zitten. Gelukkig zijn er goede oplossingen voor het financieren van deze mantelzorgwoningen.

Bereken de financiering mantelzorgwoning per maand

Een goede mantelzorgwoning kost natuurlijk wel wat geld. Veel ouderen willen wel kleiner gaan wonen, maar een huis moet altijd als een thuis voelen. Met fijne chalets is het mogelijk om dit gevoel van thuis te waarborgen. De woningen zijn gelijkvloers en hebben een goed verwarmingssysteem. Om dit allemaal te laten bouwen, moet u wel geld hebben. Niet iedereen is in staat om meteen de volledige mantelzorgwoning te kopen. Gelukkig is er een goede regeling, waardoor u ook per maand kunt betalen. Deze afbetalingsregeling wordt samengesteld vanuit verschillende berekeningen. Zo kunt u aangeven welk bedrag u nodig heeft, welk bedrag u kunt aanbetalen en hoe lang de lening moet lopen.

Geld lenen voor de mantelzorgwoning

Een goede mantelzorgwoning is dus voor iedereen toegankelijk met deze goede regelingen. Veel ouderen kiezen dan ook voor een goede woning waar ze nog vele jaren met plezier kunnen verblijven. Een veel betere optie dan wonen in een overvol verzorgings- of bejaardentehuis!

Wat houdt gratis verzending in bij een webwinkel?

Vaak lees je tijdens het bestelproces in een webshop dat er gesproken wordt over gratis verzending. Meestal is de verzending, het versturen van de bestelling, pas gratis vanaf een bepaald orderbedrag.

Bekijk hier alle webwinkels die gratis verzending aanbieden.

Geld lenen is voor veel mensen heel belangrijk. Vaak is het zo dat krap bij kas zitten net niet goed uitkomt. Er zijn dan veel verschillende mogelijkheden om toch wat geld op zak te hebben. Je kunt namelijk geld lenen. Geld lenen is helemaal niet moeilijk, je moet alleen weten hoe je het op een goede manier doet. Financieel gezien is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Leen bijvoorbeeld nooit te veel, waardoor je in de problemen zou kunnen komen met het terugbetalen van het geleende geld. Leen alleen het bedrag waarvan je weet dat je het over een tijdje weer hebt. Wat ook mogelijk is, is het tijdelijk verpanden van een eigendom. Bijvoorbeeld een motorvoertuig of sieraden die heel wat waard zijn. Deze eigendommen kun je dan na een tijdje weer terugkopen, maar je hebt wel tijdelijk voldoende geld gekregen.

Geld lenen op een goede manier

Wanneer je dus voorzichtig bent met geld lenen, is het een goede manier om snel die rekeningen te betalen die anders maar zouden blijven liggen. Soms moet je het ene tegen het andere afwegen en is het belangrijk dat je snel wat extra geld te besteden hebt. Bij verpanden kun je ook een bepaalde tijd aangeven. Er wordt dan snel berekend welk bedrag je kunt lenen.

Snel geld zonder zorgen

Natuurlijk is het belangrijk dat je jouw eigendommen ook weer terugkrijgt. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat iemand anders er mee vandoor gaat. Alles wordt netjes opgeslagen tenzij je aangeeft dat je de lening niet terug kunt betalen, dan worden jouw goederen verkocht. Leen dus altijd alleen het bedrag dat je echt nodig hebt, zodat je jouw eigendommen weer terug kunt krijgen mocht dat nodig zijn. Op deze manier is het makkelijk om snel geld te lenen tegen goede voorwaarden.

Geld lenen kan soms nodig zijn wanneer je dringend iets moet vervangen of niet onder een uitgave kunt komen. Er zijn dan veel verschillende mogelijkheden om toch wat geld op zak te hebben. Je kunt namelijk geld lenen. Geld lenen is helemaal niet moeilijk, je moet alleen weten hoe je het op een goede manier doet. Financieel gezien is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Leen bijvoorbeeld nooit te veel, waardoor je in de problemen zou kunnen komen met het terugbetalen van het geleende geld. Leen alleen het bedrag waarvan je weet dat je het over een tijdje weer hebt. Wat ook mogelijk is, is het tijdelijk verpanden van een eigendom. Denk daarbij aan spullen met een bepaalde waarde, het liefste redelijk waardevast zodat degene die het verpand en degene die het geld uitleent meer zekerheid genieten.

Zonder BKR check geld lenen?

Het kan zijn dat je vermeld staat in het register van Bureau Kredietregistratie wat het lenen van een som geld kan bemoeilijken. In dat geval is het goed om te weten dat er vaak nog wel mogelijkheden bestaan geld te lenen. Het BKR houdt van elke persoon met een in Nederland afgesloten krediet een elektronisch dossier bij in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Sta je in dit register dan is lang niet elke geldverstrekker bereid geld aan je te lenen omdat ze uitgaan van een verhoogd risico op wanbetalen.

Wat is growth hacking?

Growth hacking is een bekend begrip dat de laatste jaren steeds vaker meer in de wereld van de bedrijven omtrent de innovatie. Het is dan ook een soort werkwijze die kan worden gebruikt om jouw bedrijf zo makkelijk mogelijk te promoten zonder dat je daarbij veel kapitaal of middelen moet hebben. Waar is dit dan goed voor? Er zijn veel start ups begonnen met deze manier van werken, je moet namelijk ergens beginnen. Denk maar aan Spotify of aan AirBNB, vaak hebben deze niet genoeg kapitaal om veel te promotie te gebruiken. Door growth hacking toe te passen kunnen hun toch hun bedrijf bekend maken in de wereld van vele ondernemingen. Wat betekent de term growth hacking dan eigenlijk concreet? Growth hacking is een proces van vlotte op elkaar volgende experimenten die een scala van marketing kanalen gebruiken om de meest effectieve manier te vinden om bedrijven te laten ontwikkelen.

Het zorgt er dus eigenlijk gewoon voor dat je met deze verschillende marketing strategieën heel eenvoudig jouw bedrijf kan laten ontwikkelen. De individuele dingen zijn natuurlijk al goed, maar als je alles combineert dan krijg je pas echt de volle voordelen. Misschien snap je het nog niet helemaal, dit is niet erg. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op http://www.growthhackingrockstars.com/. Hier vindt je precies de voordelen van waarom je nou eigenlijk zou moeten kiezen voor deze werkwijze. Zo kan jouw bedrijf nog beter ontwikkelen.

Wat is HACCP?

De kans is vrij groot dat je niet weet wat de bovenstaande term betekent. Dit maakt dan ook helemaal niet uit, dat gaan we jou namelijk in dit artikel duidelijk maken. Het is een term die staat voor een bepaalde richtlijn. Deze richtlijn is van toepassen op ieder bedrijf dat zich bezighoudt met de bediening of met de verpakking of met het aanbieden van voedingsmiddelen. Elk bedrijf wat dus een taak op zich neemt met eten moet zich houden aan deze richtlijnen. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen om gezondheidsrisico’s voor de mensen tot een algemeen minimum te beperken.

Dit controleproces is een regel die ontstaan is uit de ondertekening van een document uitgegeven door de Europese Unie. HACCP is een preventief systeem wat zelfstandig opgesteld en toegepast zal worden bij ieder bedrijf wat in aanraking komt met deze regel. De nieuwe Voedsel- en Waren Autoriteit (nVWA) controleert de naleving hiervan. Bedrijven die regels met betrekking tot HACCP en hygiëne niet nakomen worden vervolgd, dit betekent dat ze bijvoorbeeld een boete krijgen of dat er in het ergste geval een sluiting zal plaatsvinden. Je moet het dus eigenlijk zien als een mogelijkheid tot extra naleving van de kwaliteit voor de voedingsmiddelen, dit is natuurlijk altijd goed want zo worden de consumenten ten alle tijden beschermt. Op die manier krijgen deze mensen net iets meer zekerheid bij de kwaliteit.

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een lening die je aangaat bij een bank voor de aanschaf van een huis of appartement. Bij het afsluiten van een hypotheek doe je er goed aan te onderzoeken welke hypotheekverstrekker de beste voorwaarden hanteert, zoals looptijd, rente, e.d.

Meer weten over jouw mogelijkheden? Vraag dan hypotheekadvies aan.

Wat is een hypotheekvorm?

Er zijn verschillende soorten hypotheekleningen, die we scharen onder de term hypotheekvormen. De populairste hypotheken om af te sluiten zijn de lineaire en annuïteitenhypotheek omdat hier fiscale aftrek op mogelijk is.

Wat is de hypotheekrenteaftrek?

De hypotheekrenteaftrek is een regeling dat je kosten voor de hypotheekrente op je woning in mindering kan brengen op je bruto inkomen. Dit verlaagt het belastbare inkomen, waardoor je minder belasting hoeft te betalen en heeft als doel dat meer mensen een huis kopen.

Wat is een koopakte?

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de term koopakte. De koopakte is de koopovereenkomst tussen koper en verkoper van een huis.

In het koopcontract staan de afspraken die je als koper maakt met de verkoper. De koopakte is de basis voor de overdracht van het eigendom van de woning. Het is dan ook belangrijk dat alle belangrijke zaken staan vermeld in deze overeenkomst. Want eenmaal getekend, blijft getekend. In het koopcontract staat:

 • Van wie je het huis koopt;

 • Om welk bedrag het gaat;

 • Per welke datum het huis wordt overgedragen;

 • Optioneel: extra informatie over achterstand aan de woning.

Daarnaast kunnen er afspraken gemaakt worden over:

 • Een waarborgsom of bankgarantie;

 • Wat precies bij de woning hoort en wat niet;

 • Recht van overpad, e.d.

Voorlopig koopcontract?

De koopakte is in zoverre voorlopig dat de koper (en verkoper) drie dagen bedenktijd hebben na ondertekening van de akte. Daarnaast nemen zij vaak bepaalde voorwaarden op in de overeenkomst waarmee de (ver)koop ontbonden kan worden.

Wat is een nalatenschap?

Kortgezegd is een nalatenschap dat wat je nalaat aan anderen nadat je overlijdt. Vaak gaat het dan om je erfgenamen, maar het kan ook zijn dat je in je testament zet dat het merendeel van je vermogen naar een goed doel gestort mag worden.

Onder nalatenschap wordt het totaal van bezittingen en verplichtingen geschaard. Dat betekent dat eventuele schulden ook de verplichting worden van degene die de erfenis aanvaard. Wil je voorkomen dat je eventueel een schuld accepteert, dan doe je er goed aan te kiezen voor een beneficiair aanvaard. In het geval het dan blijkt dat de totaalsom van vermogen en schulden negatief uitpakt wordt dit rechtgetrokken tot er geen vermogen meer is. Eigenlijk zoals bij een faillissement, degene die de nalatenschap beneficiair heeft aanvaard wordt dan nooit gedupeerd.

Wat is online boekhouden?

Online boekhouden is het bijhouden van de uitgaven, ontvangsten en vermogenspositie van een bedrijf via een online boekhoudprogramma. Boekhouden doet men onder andere om overzicht te krijgen in de financiële positie van het bedrijf, inzicht in de winsten en verliezen voor het bedrijf en voor de belastingdienst, afleggen van verantwoording over het gevoerde financiële beleid en gegevens te leveren voor kostprijsbepaling, voorcalculaties en het uitbrengen van offertes.

De meeste online boekhoudprogramma’s bieden naast het vastleggen van de uitgaven, ontvangsten en vermogenspositie van een bedrijf extra mogelijkheden. Zo is het mailen van facturen en aanmaningen heel eenvoudig. Binnen een mum van tijd staan de facturen (of aanmaningen) klaar om verstuurd te worden. Men kan vaak met één druk op de knop of zelfs automatisch een factuur of herinnering sturen.

Makkelijk online boekhouden

Ook kan men eenvoudig financiële informatie delen met online boekhouden. Administratie software biedt de mogelijkheid om meerdere gebruikers aan te melden. Daarnaast zijn er ook diverse boekhoudprogramma’s die een accountant of boekhouder mee kunnen laten kijken.

Voor het gebruiken van een online boekhoudprogramma is vaak alleen een browser nodig, zoals Google Chrome, Firefox of Internet Explorer. Daarnaast maakt het ook niet uit wat voor platform men werkt of welk device gebruikt wordt.

Wat is een online boekhouder?

Een online boekhouder of online administratiekantoor is een boekhouder die voor jou je gehele administratie kan bijhouden zonder dat je langs hoeft te komen. Door de mogelijkheden die het internet en de informatietechnologie biedt kan je alle bonnetjes, facturen en andere belangrijke documenten eenvoudig uploaden op de website van de boekhouder, dat gebeurt natuurlijk binnen een afgeschermde omgeving. Hierna kan de boekhouder zeer efficient te werk gaan en jouw boekhouding bijwerken. Denk hierbij aan de BTW-aangifte of het indienen van de jaarrekening.

Een voorbeeld van een online boekhouder is administratiekantoor Rotterdam.

Marketing is het op een effectieve wijze vermarkten van de dienst of product die je bedrijf aanbied. Het doel is dat er als gevolg van media uitingen meer wordt verkocht. Traditioneel werd marketing gezien als het geheel van alle activiteiten die erop gericht zijn om, samen met de afdeling verkoop, de ruil van producten of diensten te bevorderen. Tegenwoordig richt men zich steeds meer op online kanalen, zoals zoekmachine optimalisatie, adverteren op websites en social media.

Bron: Internet Marketing SEO-SNEL

Wat is leasen?

Leasen (Engels leasing) of een lease is een vorm van krediet waarbij de kredietverstrekker een goed aankoopt en deze gedurende een vooraf overeengekomen termijn en tegen een vaste vergoeding ter beschikking stelt aan de kredietnemer. Leasen is eigenlijk een langdurige vorm van het huren van een vervoersmiddel of goed, met gunstigere voorwaarden dan een kortstondige huurovereenkomst.

Waarom zou je leasen?

Lagere maandelijkse betalingen

De kosten om een ​​auto te leasen zijn meestal veel lager dan om er een te kopen. Er is vaak ook geen aanbetaling vereist.

Geen last van een snelle afwaardering van je scooter

Als je een auto least, lease je deze voor een bepaalde duur, meestal één tot vier jaar. Het bedrag dat je elke maand betaalt, is gekoppeld aan het bedrag van de afschrijving dat tijdens de leaseperiode wordt verwacht. (Verschillende merken en modellen van voertuigen worden tegen verschillende tarieven afgeschreven.) Je betaalt alleen voor de waardevermindering van de auto die zich tijdens jouw leaseperiode voordoet en je kunt nooit last hebben van een snellere afwaardering (en dus extra geld verlies), wat een veel voorkomende situatie is waarbij autobezitters meer verschuldigd zijn dan hun auto is de moeite waard.

Minder reparatiekosten

Een nieuw vervoersmiddel zal minder snel te kampen krijgen met een dure reparatie. Gelukkig ben je bij het leasen van een voertuig niet verantwoordelijk voor het opdraaien van de kosten voor een reparatie, dat is de leasemaatschappij.

Rijdt op een nieuwe scooter

Koop jezelf een scooter dan is deze waarschijnlijk een occasion. Voor een laag leasebedrag kan je echter op een nieuw model rijden.

Wat kan je leasen?

Leasen doe je vooral van vervoersmiddelen, zo leasen steeds vaker mensen via private lease een auto of scooter leasen. Op die manier geniet je van een nieuwe scooter en ben je ervan verzekerd dat deze bij eventuele problemen vervangen of onderhouden wordt door de leasemaatschappij. Al je zorgen worden je uit handen genomen voor een laag maandelijks bedrag.

Wie geld nodig heeft, zal merken dat het niet altijd eenvoudig is om snel een geldschieter te vinden. Banken willen tal van zekerheden van u hebben en het is niet altijd eenvoudig om deze te kunnen geven. Vandaar dat je altijd een keer kunt kijken of sale en leaseback iets voor jou is. Het principe van deze manier van geld beschikbaar maken is niet alleen heel eenvoudig, ze is ook nog eens heel efficiënt. Je kunt namelijk een waardevol object verkopen zodat je hier meteen geld voor krijgt. Doorgaans zou dit betekenen dat je wel geld hebt, maar geen auto meer. Wanneer je aan sales en leaseback gaat doen, kan je de wagen vervolgens meteen weer leasen. Zo verandert er dus in de praktijk niets, je kunt gewoon in jouw auto blijven rijden.

U kunt ook uw bedrijfspand aanbieden voor sale en leaseback

Wanneer je een forse investering moet doen voor jouw bedrijf, maar je hebt niet de financiële middelen om deze investering te bekostigen, dan kunt u ook gebruikmaken van sale en leaseback aan de hand van jouw bedrijfspand. Wanneer dit pand meer dan 50.000 euro waard is, kan het worden aangeboden, verkocht en geleased. Een deskundige zal altijd duidelijke afspraken met je maken zodat je weet op welke kosten je moet rekenen. Je zult zien dat je op deze manier heel snel geld beschikbaar heeft.

U kunt het verkochte object ook altijd weer terugkopen

Mocht je na verloop van tijd weer meer geld beschikbaar hebben, dan is het uiteraard altijd mogelijk om het geleasde object weer terug te kopen. Ook daar zullen meteen aan het begin duidelijke afspraken over gemaakt worden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Tot slot is het ook nog belangrijk om te noemen dat je van de sale en leaseback constructie ook gebruik kunt maken wanneer je een BKR-registratie hebt. Bij deze vorm van financieren wordt namelijk niet gekeken naar jouw financiële verleden.

Scrum is een samenwerkingen methode waarbij je heek efficiënt in een groep kunt werken. Scrum word normaal gesproken toegepast voor de computersoftware maar het kan ook door andere personen gebruikt worden. Heel kort gezegd houd Scrum in dat je heel intensief en gefocust samenwerkt voor een periode van 4 weken. Door zo actief samen bezig te zijn kun je veel efficiënter werken dan normaal. Je draagt allemaal je eigen deel bij en je bent veel flexibeler met de uitvoering van het product. Dit is dan ook ideaal voor producten of diensten waarbij de wens van de klant niet helemaal vast staat of die niet zo heel duidelijk is. Doordat de wens aangepast kan worden of veranderd kan worden is het handig om Scrum toe te passen, zo ben je aanpasbaar en kun je het best mogelijke product ontwikkelen.

Scrum word gebruikt door middel van een scrumbord. Dit bord word in groepsverband gemaakt en laat de tijdsverloop voor het project zien. Het is een soort tabel, een tabel met een rij die staat voor een week ( grootte varieert dus per project). Deze tabel word vervolgens ingevuld met doelen en mijlpalen. Omdat je zo een overzicht gemaakt hebt met de te behalen doelen heb je betere controle over de tijd. Je kunt namelijk nu precies zien hoe ver je precies bent en hoe ver je nog moet gaan met het project. De tabel word aan iedereen uitgedeeld die deel uitmaakt van de groep. Zo is er niet een centrale baas of leider maar maakt iedereen deel uit van het geheel. Ook kunnen mensen van de groep dingen toevoegen aan de tabel, dit kan zijn omdat dit nog gedaan moet worden of het kunnen wat algemene mededelingen zijn. Scrum is dus een super handige manier van samenwerken en door het maken van een Scrumbord krijg je een heel fijn samenwerkingsverband waar flexibiliteit centraal staat en aanpassingen alsmaar mogelijk zijn.

Bron: https://www.scrumartikelen.nl/Scrumborden

Wat is de definitie van trust services?

Krachtens de Wet toezicht op trustkantoren worden trust services in Nederland gedefinieerd als:

 • het zijn van bestuurder/vennoot van een rechtspersoon/vennootschap;

 • het ter beschikking stellen van het adres of het postadres aan een doelvennootschap en het verlenen van ‘bijkomende werkzaamheden’;

 • het verkopen van of bemiddelen bij de verkoop van rechtspersonen;

 • het optreden als trustee;

het aanbieden van een doorstroomvennootschap.

Welke diensten worden verder aangeboden door Nederlandse trustmaatschappijen?

Bijkomende werkzaamheden, of wel ondersteunende diensten die vaak door trustmaatschappijen worden aangeboden, zijn het doen van belastingaangiften, juridisch en secretariele ondersteuning, boekhouding en accounting. Het aanbieden van belastingadviesdiensten in combinatie met trustdiensten is verboden.

De klassieke trust services bestaan ​​uit het leveren van corporate services aan Nederlandse houdster-, financierings- en royaltymaatschappijen. Het is ook gebruikelijk bij de grotere trustmaatschappijen om structured finance, fondsbeheer, real estate planning en private client services voor high net worth individuals aan te bieden.

Hoezo het woord ‘trust’?

De Investopedia-site definieert het begrip trust office als volgt: “Een trust office is een juridische entiteit die optreedt als een fiduciair, agent of trustee namens een natuurlijk persoon of entiteit met het oog op administratie, beheer en de uiteindelijke overdracht van activa aan een belanghebbende partij. Het trustbedrijf fungeert als bewaarder voor trusts, vermogens, bewaargevingen, vermogensbeheer, aandelenoverdracht, registratie als belanghebbende en andere gerelateerde overeenkomsten.” De gegeven definitie geldt ook min of meer voor trustkantoren in Nederland. Dit terwijl de Angelsaksische trust in Nederland vrijwel niet wordt toegepast. In plaats daarvan verwijst het woord ‘trust’ naar de vertrouwensrelatie tussen het trustkantoor en haar cliënten.

De meesten van jullie zijn bekend met Bitcoin en Ether, maar de familie van cryptocurrencies strekt zich veel verder uit dan dat, en je hebt misschien ook gehoord over Litecoin, Bitcoin Cash etc.

Een andere cryptocurrency die rimpel effecten veroorzaakt in de digitale valuta markt is … Ripple. Hoewel Ripple een eigen valuta heeft, komt de waarde door het opvallende ultra snelle betalingssysteem.

In dit artikel wordt Ripple en wat is Ripple gedetailleerd beschreven en de belangrijkste aspecten van de cryptocurrency uitgelegd. Je zult weten hoe Ripple werkt en wat de belangrijkste verschillen tussen Ripple en Bitcoin zijn.

Laten we met de meest fundamentele vraag beginnen: Wat is Ripple ?

Ripple is gestart als onderneming vanuit San Francisco. Het heeft een betalingssysteem ontwikkeld dat vergelijkbaar is met Blockchain.

Het is een betalingsprotocol dat op dezelfde manier werkt als een betalingssysteem, betaalnetwerk en valuta-uitwisseling. Het werkt met cryptocurrencies, fiaterting van valuta’s en commodities.

Ripple stelt klanten in staat om het protocol in eigen systemen te integreren. De Nationale Bank van Abu Dhabi is onlangs begonnen met de technologie voor sommige transacties en met name voor grensoverschrijdende transacties. Het stelt haar klanten in staat om geld in realtime (dus heel snel) over te boeken.

Ripple gebruikt een soortgelijke blockchain als Bitcoin, behalve dat de Ripple cryptocurrency ‘ Ripples’ worden genoemd.

Wat de marktkapitalisatie betreft, is Ripple de derde grootste cryptocurrency – na Bitcoin en Ether.

Afkorting van Ripple

De afkorting van Ripple is XRP. Ripple kan ook gekoppeld worden aan andere valuta’s, net als met USD (US Dollar) en EUR (Euro).

De Ripple vs Amerikaanse Dollars valuta-naam is dus XRP/USD.

Meer weten over investeren in Ripple? Cryptotradingacademie.nl geeft je alle informatie die je nodig hebt.

Wat is een vakantiewoning?

Een vakantiewoning is een extra woning die je kunt kopen om als vakantieretraite te gebruiken. Daarnaast koopt men vaak een vakantiewoning, ookwel recreatiewoning genoemd, om het (gedeeltelijk) te verhuren aan anderen. De reden hiervoor is dat de verhuur van een vakantiewoning vaak een mooi rendement kent op de gedane investering en het biedt meer financiele rust dan andere investeringen. Je investeert immers in een huis wat minder risico kent dan aandelen.

Meer weten? Lees dan hier meer over vakantiewoningen.

Wat is het investeren in een vakantiewoning?

Lekker op vakantie en nu zie je een mooie advertentie om te investeren in een vakantiewoning. Velen denken dat ze het dubbele voordeel van een huurinkomen en een gratis vakantie kunnen krijgen. Je moet hier alleen wel eerst goed over nadenken. Zorg ervoor dat je koopt met je hoofd en niet alleen met je hart.

Veel investeerders houden zichzelf voor de gek en vertellen hun vrienden en familie dat ze een vakantiehuis hebben gekocht om financiële redenen, terwijl in werkelijkheid de belangrijkste reden levensstijl was. De meeste mensen worden verliefd op het idee van het bezitten van een vakantieappartement en weinigen besteden veel aandacht aan de investeringsfundamentals.

een druppel

Stel jezelf dus, net als voorheen, voor elke investering twee eenvoudige vragen:

1. Waarom koop ik in de eerste plaats onroerend goed?

2. Welk eindresultaat moet deze specifieke eigenschap voor mij opleveren?

Als je op zoek bent naar het kopen van een vakantiehuis, hetzij om een ​​deel van het jaar te verhuren of als permanente verhuur, weeg dab eerst de voor- en nadelen van investeren in vakantieverblijven met elkaar af.

1. Zorg ervoor dat je op een toplocatie koopt

2. Begrijp hoe vakantieverhuur werkt

3. Zoek naar professioneel beheer

4. Reken het hele plaatje uit incl. de gevolgen voor je belastingaangifte

Overtuigd dat het een vakantiewoning investering een goed idee is voor jou, dan is het tijd aangekomen een mooie vakantiewoning uit te zoeken.

Als je overweegt te investeren in een tweede pand, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Je wilt niet alleen het perfecte gebouw en de juiste setting vinden, maar ook toegankelijkheid en andere zaken zoals toekomstige waarde komen onder de loep.

Waarom zou je een vakantiehuis kopen?

Jouw redenen om een ​​vakantiehuis of tweede huis te kopen, hebben een grote invloed op de keuze voor een locatie, de grootte en omgeving van de woning.

Veel mensen willen een vakantiewoning kopen om deze gemengd te gaan gebruiken, dat wil zeggen dat ze graag wat huurinkomsten willen ontvangen, maar ook voor zichzelf en hun vrienden en familie willen gebruiken. Natuurlijk, als de waarde met de tijd toeneemt, is dit ook een bonus!

Het kan moeilijk zijn om al deze elementen in gelijke maten te vinden, dus u zult moeten beslissen wat voor u het belangrijkst is – het zal het proces veel eenvoudiger maken.

Bijna iedereen heeft wel eens snel geld nodig voor een grote uitgave of onvoorziene kosten. Als u even geen geld achter de hand heeft maar wel een grote som nodig hebt, zou het verpanden van uw bezittingen wel eens een oplossing kunnen zijn. Op deze manier is het mogelijk veilig geld te lenen, omdat u een voorwerp van waarde tijdelijk onderbrengt bij een partij die u daarvoor in ruil een som geld in lening geeft. Deze manier van lenen is al eeuwen oud en u kunt er ook gebruik van maken.

Online verpanden

Vroeger gingen mensen voor het verpanden van hun spullen naar een pandjeshuis. Tegenwoordig kunt u ook eenvoudig online spullen verpanden, bijvoorbeeld via Vandaag Verpanden. U vult op de website snel en gemakkelijk in hoeveel geld u nodig heeft en verpandt uw spullen zo direct online. Dat kunt u dus gewoon vanuit huis doen, waarbij u zelf aangeeft hoe lang u het geleende bedrag nodig heeft. Na het invullen van het formulier neemt er altijd een medewerker contact met u op. U profiteert zo van het gemak van online én een persoonlijk contact. Uiteraard kunt u dan ook al uw vragen stellen over de procedure.

Welke voorwerpen komen in aanmerking?

Misschien vraagt u zich af welke voorwerpen geaccepteerd worden als onderpand. U kunt waardevolle spullen zoals gouden en zilveren sieraden opgeven, maar ook een auto of scooter. Alle voorwerpen die een waarde hebben van meer dan duizend euro, zijn geschikt om op te geven als onderpand. Als u een voorwerp verpandt wordt deze veilig gestald. Het dient simpelweg als onderpand voor het uitgeleende bedrag. Ten slotte kunt u bij ons ook waardevolle spullen verkopen. Als u uw lening wilt omzetten in een vrij te besteden geldbedrag dat u niet hoeft terug te betalen, is dat de ideale oplossing.